Industriële reiniging

Bijna nergens is hygiëne zo belangrijk als in de voedingsmiddelenindustrie.Onvoldoende hygiëne kan immers grote gevolgen hebben. Imagoschade, claims en het verlies van opdrachtgevers kunnen dramatische gevolgen hebben voor uw bedrijf. Melos schoonmaakbedrijf kan u hierbij helpen, wij staan dagelijks voor u klaar om alles goed schoon te houden. Ieder zijn vak. Terwijl u zich bezig houdt met andere zaken regelen wij de schoonmaakwerkzaamheden voor u.

Reinigen binnen de vlees-, voedings- en genotmiddelenindustrie is een specialistische tak. Bij Melos schoonmaakbedrijf wordt er daarom ook veel zorg besteed aan de Food industrie. De werknemers worden eerst goed opgeleid en aan hen worden hierna pas verantwoordelijkheden toegewezen. Het is voor u als klant prettig om te weten dat u de zaken goed uitbesteed heeft.

Voor vragen over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen, dit kan via onze website of u kunt ons even bellen, wij staan u graag te woord.

unnamed (7)

 

Voedselverwerkende industrie

De voedingsverwerkende industrie bestaat uit een breed scala aan verschillende soorten industrieën. Van het slachtproces en de vervaardiging van halffabrikaten tot de verwerking van kant en klare maaltijden; in alle processen en in de gehele keten is hygiëne van uiterst belang om een verantwoord product te produceren.

De voedingsmiddelenmarkt is sterk lokaal georiënteerd en wordt beïnvloed door lokale smaken en specialiteiten. Productontwikkelingen zijn snel waardoor er regelmatig nieuwe producten op de markt verschijnen. De productie van deze voedingsmiddelen vraagt dan ook om een sterke mate van flexibiliteit en een sterke kwaliteitsprocedure.

Elke producent heeft de verantwoordelijkheid om producten te leveren die veilig geconsumeerd kunnen worden onder de GMP en HACCP. Ook worden de eisen van de retailers steeds hoger. Het bedrijf behoort daarop dan ook dusdanig zijn ingericht zodat elke proces aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. In deze sterk complexe markt is het dan ook noodzakelijk om met betrouwbare partners te werken.

Melos levert en ontwikkeld op maat gemaakte schoonmaakprogramma’s die er toe bijdragen dat de voedingsindustrie kan produceren conform de geldende richtlijnen die er zijn met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid. Melos heeft programma’s voor de gehele organisatie, van de entree waar personeel het pand betreden tot en met het gereed product.

Groente en fruit

Gedurende het verwerkingsproces zijn groente en fruit gevoelig voor kruisbesmetting met bederf veroorzakende en pathogene micro-organismen. De gevolgen hiervan hebben een grote impact op de consument. Wanneer er daadwerkelijk ook iets gebeurt, wordt dit direct gepubliceerd. De bescherming van het product tegen microbiële contaminatie is dan ook van groot belang.

De verwerking van groente en fruit is in principe een seizoensgebonden proces. In de periode dat de specifieke apparatuur nodig is, moet deze technisch in een goede staat zijn. Aantasting door corrosie en kalkaanslag zorgen voor een lagere productiviteit en de daarbij horende financiële impact.

Kant-en-klaar maaltijden en snacks

De productie van kant-en-klaar maaltijden en snacks is een complex proces waarbij zowel automatische processen en handmatige processen worden toegepast en met veel verschillende ingrediënten. Door deze complexiteit en het regelmatig moeten wisselen van apparatuur, is het risico op kruisbesmetting groot.

Het is dan ook belangrijk dat er voldoende controles worden vastgelegd en praktische procedures worden uitgevoerd zodat er geen risico’s zijn op kruisbesmetting. Bij gebrek aan dit soort maatregelen is het risico erg groot dat het geproduceerde product een ondermaatse kwaliteit heeft. Dit leidt tot recalls met de nodige financiële impact.

Vis

De visverwerking omvat complexe processen waarbij veel handmatig werk noodzakelijk is. De productieomgeving is erg divers, van verwerking op schepen en verhandelingen op afslagen tot de visverwerkende industrieën aan land . De grote overeenkomst is dat alle risico’s met betrekking tot voedselveiligheid beperkt moeten worden tot nul. Hygiëne is dan ook een van de belangrijkste factoren die voor 100 % goed geregeld moeten worden.

Vlees

De consument vraagt steeds vaker om kwaliteitsproducten. Ook de druk van de overheid is sterk op vleessector om een kwalitatief goed en veilig product te leveren. In de gehele vleesindustrie zijn een groot aantal kritische processen en is het noodzakelijk om een continu controlesysteem te hebben vanaf het arriveren van het vee tot en met de laatste verwerkingsstap. Hygiëne is gedurende de gehele keten een cruciaal item waar veel aandacht aan gegeven moet worden.